Торта Естерхази - знаменита торта без брашно / Торт Эстерхази - классический рецепт торта

3 Просмотры
Издатель
Заповядайте и се включвайте:
Страница във Фейсбук:
https://m.facebook.com/Vkusno-U-Vali-1566180726782095/
Група във Фейсбук:
https://m.facebook.com/groups/221976841707383

Все рецепты есть также и на русском языке на канале Вкусно у Вали



И така НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ за тортата :
За блатовете:
250 г белтъци ( при мен това са 8 белтъка)
250 г бадемово брашно ( миже да използвате и брашно от други ядки)
250 г захар

За крема:
250 г прясно мляко
80 г захар
1 пак ванилова захар
5 жълтъка
30-35 г царевично нишесте
200-250 г краве масло ( повече масло- по- гъст крем)
1 суп л коняк ( или лешников/ бадемов ликьор)
1 суп л варено кондензирано мляко ( по желание )

За отгоре:
2 суп л кайсиев мармалад

За украсяване:
100 г бял шоколад
20 г тъмен шоколад
60 г филирани бадеми

Всеки блат печем в загрята до 170 градуса фурна, без вентилатор, от 25 до 35-40 Мин ( фурните са различни, затова гледаме цвета на блата - готовият трябва да е светло кафяв)

Необходимые продукты:
Для коржей:250 г белков ( у меня 8 штук)
250 г миндальной муки ( можно использовать муку и из других орехов)
250 г сахара

ДЛЯ КРЕМА:
250 г молока
80 г сахара
1 пак ванильного сахара
5 желтков
30-35 г кукурузного крахмала
200-250 г сливочного масла ( чем больше масла, тем гуще крем)
1 ст л коньяка ( или миндального/ фундучного ликёра)
1 ст л варёной сгущёнки ( по желанию)

Для верха:
2 ст л абрикосового джема

Для украшения:
100 г белого шоколада
20 г чёрного шоколада
60-70 г миндальных лепестков



Required Products:
For shortcakes: 250 g of protein (I have 8 pieces)
250 g of almond flour (you can use flour from other nuts)
250 g sugar

FOR CREAM:
250 g milk
80 g sugar
1 pack of vanilla sugar
5 yolks
30-35 g of corn starch
200-250 g butter
1 tbsp cognac (or almond / hazelnut liquor)
1 tbsp boiled condensed milk (optional)

For the top:
2 tbsp apricot jam

To decorate:
100 g white chocolate
20 g of dark chocolate
60-70 g almond petals
Категория
Торты
Комментариев нет.